T +31 (0)181 301 300
In het vorige blog zijn we ingegaan op “het waarom” van testautomatisering. Herleidbaarheid, verslaglegging en risicobeheersing zijn de kernwoorden die daarbij aan de orde zijn. In dit blog beschrijven we enkele kenmerken die bijdragen aan een goede workflow. Met een testautomatiseringsprogramma als OneQA creëer je een workflow voor het onderhoud aan medische apparatuur. Door deze workflow goed in te richten, wordt heel veel informatie van het betreffende toestel automatisch ingevuld. Dit scheelt veel administratief werk voor de medisch technicus.
Uniformiteit
Door de workflow van onderhoudsprocedures goed in te richten ontstaat er ook uniformiteit. Zo wordt door de technici hetzelfde onderhoudsprotocol gebruikt voor dezelfde toestellen. Dit maakt het overzichtelijk en zorgt er ook voor dat de uitkomsten van het onderhoud goed met elkaar vergeleken kunnen worden. Een onderhoudsprocedure in OneQA kan ook gepauzeerd en tussentijds opgeslagen worden. Zo kun je op een later moment de onderhoudsprocedure voortzetten of overnemen van een collega.
Aansturen en uitlezen van meetinstrumenten
OneQA stuurt de gekoppelde meetinstrumenten aan en legt de gemeten waarden vast in het onderhoudsrapport. In dit schematisch overzicht een voorbeeld hoe dit in zijn werk gaat.
Procedures
Een onderhoudsprocedure in OneQA is eenvoudig op te zetten. Deze kan afgeleid worden van een bestaand protocol, bijvoorbeeld op basis van de IEC62353 Directe methode, of u bouwt het protocol volledig op naar eigen inzicht. De functionele controle van bijvoorbeeld defibrillatoren kan hierbij geïntegreerd worden samen met vele verdere zaken. In de test komt dan de elektrische veiligheidstester als de defibrillatortester aan bod. Deze kunnen tegelijkertijd aangesloten worden. OneQA herkent de toestellen en voegt de informatie van de meetinstrumenten in het onderhoudsrapport. Het protocol wordt opgebouwd uit enkele delen:
- Visuele inspectie;
- Functionele controle;
- Elektrische veiligheidstest.
U kunt zelf ook relevante vraagonderdelen invoegen met bijvoorbeeld een open antwoordveld, numerieke ingave of een checklist.
Synergie met onderhoudsbeheerprogramma
Door OneQA testautomatisering te koppelen met het onderhoudsbeheerprogramma zoals Ultimo of Topdesk ontstaat er een goede synergie. Een joborder wordt gegenereerd waarin input voor OneQA is opgenomen:
- stamkaartgegevens van het te testen toestel;
- beoogde rapportagenaam;
- gekoppelde onderhoudsprocedure;
- doelmap voor opslag van rapportage.
Wilt u meer weten over testautomatisering met OneQA? Laat het ons weten.
Stel uw vraag aan Teun »